Вчені схвалюють: Нідерландський рейнджер будує штучний архіпелаг островів

Проект є дуже перспективним і в кінцевому рахунку може навіть позитивно позначитися на економіці Нідерландів.

Дуже незвичайний проект розвивається в голландському містечку Маркермер, поблизу однойменної річки, що має стратегічне значення для всього регіону, повідомляють Патріоти України.

Один голландський рейнджер на ім'я Андре Донкер вирішив значно прискорити відновлення і поліпшення природної екосистеми в районі річки Маркермер, створивши унікальний штучний архіпелаг із п'яти островів. Вони націлені боротися відразу з рядом екологічних і географічних чинників, що заважають природній водній екосистемі процвітати. Варто зазначити, що цей проект є дуже перспективним і в кінцевому рахунку може навіть позитивно позначитися на економіці Нідерландів, за рахунок відновлення колишнього обсягу лову риби.

Річка Маркермер протяжністю в 700 квадратних кілометрів по суті регулює загальний рівень води в іншій частині Нідерландів - а тому, коли річка відчуває сильні припливи і відливи, змінюється і ситуація в іншій частині країни. Активний розвиток промисловості та інших людських структур залишає вкрай мало місця і умов для нормального розвитку річкового біома - з чим і має намір боротися вищезгаданий рейнджер поліції разом з місцевою владою. Вони зуміли організувати повноцінний штучний архіпелаг із п'яти островів, які дозволяють виконувати відразу кілька цілей - розмежовувати зону для розвитку екосистеми і людської інфраструктури, більш детально регулювати рівень води в річці, а також покращувати різноманітність річкових і морських видів. За попередніми даними, в найближчі пару років очікується збільшення цього різноманіття до 25%, що є досить багатообіцяючим показником для такого спочатку скромного проєкту.
Варто зазначити, що подальші плани з розвитку якраз передбачають можливість і необхідність додаткового розширення простору для розвитку екосистеми, проте фахівці зазначають, що поки що рано говорити про можливість установки додаткових мостів і гребель, так як необхідно закінчити з попереднім етапом оцінки поточних умов.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...