Вдарить, як криза 2008 року: Лагард попередила Європу про страшну загрозу

Економічний шок від епідемії коронавірусу в Європі буде співставний з кризою 2008 року, якщо країни ЄС терміново не почнуть протидіяти хворобі та її наслідкам. Про це під час телефонної конференції з лідерами Євросоюзу заявила глава Європейського центробанку Крістін Лагард, з посиланням на інформацію від джерела повідомив Bloomberg, передають Патріоти України.

На її думку, якщо реакція держав буде правильною, то шок, ймовірно, буде тимчасовим. "Ми побачимо сценарій, який нагадає багатьом з нас фінансову кризу 2008 року", – пояснила ризики Лагард.

Лагард сказала, що керівництво ЄЦБ готує зустріч у четвер, 12 березня, і розглядає всі інструменти (способи підтримки економіки). А особливо ті, які забезпечують "наддешеве" фінансування та гарантують кредитування і ліквідність в потрібних обсягах.

"Але Лагард додала, що заходи можуть спрацювати лише в тому випадку, якщо їх будуть підтримувати уряди, а банки продовжать кредитувати підприємства в регіонах, які постраждали від коронавірусу", – повідомляє джерело.

Також Лагард сказала, що ЄЦБ на зустрічі може знизити процентні ставки, і можливо, розширить програму кількісного пом'якшення. "Він також може перебудувати свої операції, які пропонують банкам дешеве фінансування", – йдеться в матеріалі.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...