Вдихнути життя у старий радянський проект: Туреччина збирається вкластися в українську енергетику

Мова йде про Канівську ГАЕС, будівництво котрої було заморожене ще далекого 1991 року

ПрАТ «Укргідроенерго» підписало меморандум з турецькою компанією Ozaltin Holding про співпрацю в будівництві Канівської ГАЕС. Метою візиту стало обговорення питань співробітництва під час реалізації перспективних проектів найбільшої гідрогенеруючої компанії країни, зазначають Патріоти України.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на прес-службу Укргідроенерго.

Під час заходу турецька сторона висловила свої пропозиції щодо можливості будівництва гідроенергетичних об’єктів в Україні, зокрема Каховської ГЕС-2. Завершенням зустрічі стало підписання меморандуму між «Укргідроенерго» і Ozaltin Holding щодо співпраці в будівництві ще одного гідроенергетичного об’єкта – Канівської ГАЕС, – йдеться в повідомленні.

Будівництво Канівської ГАЕС почалося у 1986 році, в 1991 році було зупинено. Оновлений проект передбачає будівництво гідроакумулюючої електростанції потужністю у 1000 МВт.

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...