Велике будівництво: Як зводять південний обхід Дніпра. У Зеленського похвалилися масштабними світлинами

Будівництво об'їзної ДніпраПівденну об'їзну дорогу Дніпра, яку закинули 10 років тому, почали будувати за програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» в 2020 році. Зараз роботи ведуться одночасно на кількох ділянках майбутньої об'їзної.

Основні роботи йдуть на перехресті Запорізького шосе та вулиці Аеропортівської, де створюють транспортну розв'язку. Фахівці риють котлован під опору шляхопроводу. Вже зведено 44 буронабивних стовпи.

Новий шляхопровід дозволить повноцінно з'єднати всі ділянки 7-кілометрової об'їзної дороги, забезпечивши комфорт і безпеку транспортного руху при перетині нової траси з магістральною вулицею міста.

Будівництво також йде на вулиці Мільмана поруч з Південним мостом. Там підрядники розводять комунікації та обладнують колектор для відведення води.

На зведеному шляхопроводі над автодорогою М-04 Дніпра встановили бар'єрні огорожі, зробили водовідведення, виконали фарбування.

Південний обхід міста Дніпро стане частиною магістралі М-04 Знам'янка — Луганськ — Ізварине. Нова об'їзна дорога дозволить направити транзитний транспорт в обхід житлової забудови на правобережжі Дніпра. Автодорога також істотно зменшить транспортне навантаження на вуличну мережу і поліпшить безпеку дорожнього руху.

Як раніше повідомлялося, на Дніпропетровщині в рамках «Великого будівництва» Зеленського триває будівництво траси Н-31 Дніпро — Решетилівка. Там за короткий термін закінчили зведення нової дворівневої розв'язки і будівництво моста через канал Дніпро — Донбас.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...