"Велике будівництво": На Закарпатті побудують новий міжнародний аеропорт

На Закарпатті упродовж трьох років побудують новий аеропорт, що сприятиме економічному розвитку регіону, повідомляють Патріоти України з посиланням на Закарпатська обладміністрація.

Так, аеропорт буде розташований на території Мукачівської територіальної громади, а за зразок візьмуть аеропорт у Хорватії.

"З огляду на географічне розташування, майбутній аеропорт матиме оптимальну локацію, яка дозволить безперешкодно забезпечувати Закарпаттю повітряно-транспортні послуги. Орієнтовний термін будівництва становить близько 3 років", - повідомили в ОДА.

Зазначається, що будівництво аеропорту в рамках президентської програми "Велике будівництво" допоможе економічному розвитку регіону і впише його в систему європейських авіашляхів.

На розробку документації вже виділили з бюджету 30 млн гривень. Також очікується субвенція в розмірі 4 млрд гривень. Згідно з попередніми підрахунками, будівництво злітно-посадкової смуги коштуватиме 3 млрд гривень, ще 1 млрд витратять на іншу інфраструктуру.

Представники Мукачівської громади, разом з ОДА та облрадою, а також представниками ДП "Фінансування інфраструктурних проєктів" підписали Меморандум про співпрацю в проєктуванні і будівництві нового аеропорту.

"Це критично важливий державний інфраструктурний проєкт, який сформує область як міжнародну транспортну платформу для успішного ведення бізнесу, залучення внутрішніх і зовнішніх інвестицій, розвитку туризму та економічного потенціалу всієї країни", - заявив голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

Як повідомляв координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, цього року в рамках програми Володимира Зеленського буде розвиватися мережа регіональних авіахабів. Планується, що впродовж декількох років у невеликих містах з'явиться 16 нових аеропортів.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...