"Велике будівництво": На Закарпатті розбирають скелю для розширення траси Мукачево - Львів

будівництво дороги на Закарпатті

Для розширення дороги Н-09 Мукачево — Івано-Франківськ — Львів у селі Костилівка Рахівського району Закарпатської області в процесі реалізації програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» підрядна організація розбирає скелю протяжністю 130 метрів. Про це повідомляє перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький, зазначають Патріоти України.

«Складність робіт полягає у тому, — пояснює Білецький, — що майже весь об’єм, який слід вивезти, — це тверда скельна порода. У порівнянні з попередньою горою, яку вже розбирали раніше, ґрунту практично немає — одне каміння».

Після розбору гори дорогу буде розширено до 8 метрів, що значно покращить проходження автотранспортом цієї ділянки. Наразі саме на цьому відрізку розташовані рекордні за кількістю та розмірами підпірні стінки, уточнюють в ОДА.

Траса Н-09 є важливою транспортною магістраллю, що з'єднує Закарпаття з Івано-Франківською та Львівською областями. Її протяжність в межах Закарпатської області становить 209 км.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...