Велике ж будівництво: У Зеленського визначили вартість проїзду платними дорогами України

В Україні поки немає платних доріг, однак першою такою стане дорога Львів - Краковець у Львівській області, будівництво якої ще триває.

Сьогодні, 24 грудня, стало відомо, що Кабмін встановив ціни за проїзд по платних дорогах. Ціни коливатимуться в залежності від типу транспортного засобу, повідомляють Патріоти України.

Такі транспортні засоби як мотоцикли, легкові автомобілі, мікроавтобуси та вантажівки загальною масою до 3,5 тонн за відрізок в кілометр платитимуть 0,023 євро.

Вантажівки масою від 3,5 до 12 тонн, а також автобуси на 10-29 місць матимуть ставку 0,045 євро за кілометр. Вантажівки масою понад 12 тонн та автобуси, які вміщають понад 29 пасажирів, матимуть ставку 0,133 євро за кілометр.

Відомо, що в Україні поки немає платних доріг, а першою такою стане дорога Львів - Краковець у Львівській області, будівництво якої ще триває. Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що на ринок українських автодоріг також планують залучити іноземних інвесторів.

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших країнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...