"Великий брат слідкує за вами": Податкова моніторить продажі через Instagram і Facebook

Державна податкова служба активно моніторить соціальні мережі Facebook та Instagram, а також інші інтернет-майданчики та відслідковує громадян і бізнеси, які порушують податкове законодавство. Зокрема, здійснюють продажі або надають послуги без реєстрації підприємницької діяльності та не сплачують податки, або сплачують їх не в повній мірі. Про це йдеться в повідомленні ДПС, яка наголосила на тому, що державна реєстрація суб’єктів господарювання є обов’язковою умовою здійснення усіх видів підприємницької діяльності. передають Патріоти України.

"ДПС постійно отримує інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації", - наголошують податківці.

Крім того, Державна податкова служба отримує інформацію про бізнеси, які, відповідно до їхніх сторінок у соцмережах, здійснюють продажі, але проводять розрахунки неофіційно - через банківські картки фізичних осіб, що заборонено законодавством.

"Всі випадки досліджуються та перевіряються працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі податкові перевірки", - йдеться у повідомленні. За даними ДПС, у вересні податківці виявили 9 систематичних порушень, більшість з яких стосувалася неофіційної торгівлі без реєстрації підприємницької діяльності та продажу фальсифікованих підакцизних товарів.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...