"Великий шовковий шлях" у дії: Через Україну вперше проїхав модифікований контейнерний поїзд Китай-ЄС

Через територію України вперше транзитом пройшов контейнерний поїзд з Китаю в ЄС, для якого не потрібна була перевантаження на західному кордоні з широкою на європейську залізничну колію. Поїзд складався з 45-ти сорокафутових контейнерів та доставив вантаж до станції Славкув, яка є кінцевою західній станцією залізничної колії з шириною 1520 мм, повідомляють Патріоти України з посиланням на на ЦТС.

За інформацією голови правління АТ “Укрзалізниця” Євгена Кравцова, поїзд був відправлений з Сіаня і знаходився в дорозі 12 днів. Він пройшов транзитом через Україну 3-5 січня і проїхав через прикордонні переходи Зернове та Ізов. У Полщі контейнери будуть перевантажені на автотранспорт та доставлені кінцевим споживачам.

39 годин і 54 хвилини по території України їхав перший контейнерний поїзд з Китаю до Євросоюзу. Вперше поїзд їхав по широкій колії LHS без перевантаження на кордоні. Зустрічали його колеги в польському Славкуві, – написав Євген Кравцов у Facebook.
У квітні минулого року через територію України було запущено контейнерний поїзд сполученням Китай-Угорщина. У жовтні компанія Metrans запустила контейнерний поїзд Китай-Словаччина також транзитом через Україну. Наразі територією України курсують 33 контейнерних поїзда, з яких 9 – у міжнародному сполученні. За 11 місяців 2019 року вони перевезли 140,6 тис. TEU контейнерів. Це на 65% більше, ніж за відповідний період 2018-го року.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...