​"Великий завойовник" Путін успішно нищить бізнес недоімперії: Іноземці через загрозу війни влаштували найсильніший за 1,5 роки розпродаж російського держборгу

На минулому тижні нерезиденти скоротили вкладення в облігації федеральної позики на 0,4 млрд доларів, а накопиченим підсумком за останній місяць вивели з ринку 1,7 млрд. доларів. млрд доларів, оцінюють аналітики ING на підставі статистики Національного розрахункового депозитарію, зазначають Патріоти України.

Відтік капіталу з ОФЗ (124 млрд рублів за курсом) став рекордним з початку пандемії у березні 2020 року, коли за місяць, за даними ЦП, іноземці скинули держпапери 293 млрд рублів.

Згідно зі статистикою центробанку, нерезиденти по-великому вклалися в ОФЗ у липні та серпні: їх портфель виріс на 293 млрд рублів за два місяці на тлі очікувань, що інфляція почне уповільнюватися, а цикл підвищення ключової ставки ЦП завершиться.

Але цим надіям не судилося збутися. Встановивши 16 тижневих рекордів поспіль, темпи зростання споживчих цін досягли 8,4% у листопаді, змусивши виправдовуватись чиновників аж до прес-секретаря президента.

Ринок чекає на подальше посилення політики центробанку: у котирування свопів закладено підвищення ключової ставки з 7,5% до 8,5% на грудневому засіданні та 9,5-10% у першій половині наступного року.

Це обіцяє подальше зростання прибутковостей ОФЗ і, відповідно, падіння цін, яке вже вдарило по інвесторам, зокрема найбільшим російським банкам. Вони, за даними ЦБ, втратили 284 млрд. рублів на переоцінці своїх вкладень до 1 листопада.

Олії у вогонь підливає кризу навколо України, на яку Захід загрожує відповісти «ядерним» ударом по російській економіці та ринках — аж до відключення SWIFT та заборон на валютні розрахунки для банків.

Спекулятивний відтік капіталу з Росії досяг 4 млрд доларів на місяць, оцінюють аналітики Райффайзенбанку, додаючи, що очевидною причиною став «недавній епізод підвищення геополітичної напруги».

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...