Версія під кодовою назвою "Тірамісу": Інформація про функції та нововведення в Android 13

Ентузіасти порталу XDA-Developers отримав доступ до невипущеної версії Android 13 під кодовою назвою "Тірамісу". У ранній збірці виявилися як мінімум чотири цікавих нововведення в порівнянні з актуальною версією фірмової мобільної ОС, інформують Патріоти України.

Судячи з зображень, однією з фішок нової "операційки" стане можливість налаштування мови інтерфейсу кожної програми на рівні системи. Інакше кажучи, інтерфейс смартфона зможе працювати однією мовою, а вибрані застосунки – на тому, який вибере сам користувач.

З'явиться і функція "економії ресурсів". Зазначається, що Android буде привласнювати "кредити" застосункам в залежності від того, наскільки розряджена батарея. Застосунки зможуть використовувати "кредити" для "оплати" за можливість виконувати завдання.

Крім того, в Android перероблять систему "пушей". Тепер застосунки повинні будуть запросити у користувача дозвіл на відправку повідомлень, що, своєю чергою, позбавить користувачів від постійних нотифікацій.

Торкнуться зміни і кодек Bluetooth LE Audio, який здатний забезпечити поліпшену якість звуку в порівнянні зі стандартним Bluetooth – навіть при низькому заряді.

До речі, інтерфейс "тринадцятки" практично не відрізняється від Android 12. Втім, це не дивно, враховуючи що перед нами одна з перших збірок ОС. Ймовірно, на момент релізу Android 13 Тірамісу буде виглядати трохи інакше.

Якщо історія повториться, Android 13 буде офіційно представлена на початку наступного року, а навесні буде доступна бета-версія для тестерів і випущена для широкої публіки на початку осені.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...