Вгору чи вниз? Експерт дав прогноз курсу долара на 2020 рік

На початку 2020 року варто очікувати продовження зміцнення гривні і її досить високої стабільності як мінімум до кінця першого кварталу. Про це сказав старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб, передають Патріоти України.

Як зазначив аналітик, курс долара на кінець першого кварталу прогнозується в діапазоні 22,5-23,5 грн/долар, на кінець року при збереженні сприятливої кон'юнктури - не вище 24,5 грн/долар.

Іосуб нагадав, що поточний тренд на зміцнення гривні до долара почалося з кінця жовтня, а починаючи з грудня гривня на міжбанківському ринку зміцнювалася практично щодня. За його словами, основними чинниками зміцнення гривні стали високий приплив коштів нерезидентів для купівлі ОВДП (близько 4 млрд доларів з початку року), високий урожай сільгоспкультур і сприятливі експортні ціни на них.

"До сприятливих факторів варто додати попередні домовленості з МВФ за новою програмою, яка передбачає кредитну підтримку на 5,5 млрд доларів. З останніх новин варто відзначити контракт на п'ять років з транзиту російського газу і згоду "Газпрому" сплатити 3 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу", - додав він.

Джерело: РБК-Україна

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...