Від 50 до 100 000 грн: За що можуть оштрафувати мешканців багатоквартирних будинків в Україні

Власники квартир у багатоповерхових будинках можуть бути оштрафовані на десятки тисяч гривень за список правопорушень. До них відносяться як порушення громадського порядку, так і, наприклад, крадіжка електроенергії у сусідів, передають Патріоти України.

Наприклад, оштрафувати мешканців багатоквартирного будинку можуть за шум та гучний ремонт. Якщо ви живете у квартирі, потрібно враховувати, що за вашими стінами теж живуть люди. Правила одні для всіх. У квартирах не можна здійснювати ремонтні роботи, а також використовувати звуковідтворювальну апаратуру з 22:00 до 8:00 у вихідні дні та з 21:00 до 8:00 у робочі дні.

За порушення правопорядку потрібно бути готовими сплатити штраф від 85 до 255 гривень. Штрафи загрожують також за перепланування квартири. У своїй квартирі ви можете змінювати те, що вам потрібно, робити будь-який ремонт, але все одно є ряд обмежень для всіх мешканців багатоповерхових будинків.

Наприклад, не можна без погодження збільшувати площу санвузлів через житлові приміщення або змінювати їхнє розташування; порушувати цілісність несучих конструкцій; демонтувати балконні блоки; розбирати зовнішні стіни, щоб переносити на балкони батареї центрального опалення. За такі дії мешканці можуть отримати покарання на суму від 1700 до 4250 гривень.

Оштрафувати також можуть і за крадіжку електроенергії. Таке також іноді зустрічається в багатоквартирних будинках. Сюди відноситься як сама крадіжка електроенергії, так і відсутність приладів обліку (лічильників) та будь-які втручання в роботу електролічильників на сходовому майданчику.

За незаконне використання електроенергії та інші види порушень вас можуть оштрафувати на суму від 50 до 100 тисяч гривень.

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...