Відчутний удар по кишені! В Україні зростуть тарифи на газ, опалення та гарячу воду - названо терміни

Комунальні тарифи в Україні, незважаючи на мораторій, незабаром зростуть. Крім електроенергії, подорожчають також газ, гаряча вода та опалення. Споживачів уже попереджають, що ціни можуть зрости у 2-4 рази, передають Патріоти України.

Голова Спілки споживачів комунальних послуг (СПКУ) Олег Попенко зазначив, що найактивніше зараз обговорюються питання зростання тарифів на електроенергію та газ для населення.

З точною датою та механізмами формування нових тарифів на електроенергію в уряді ще не визначилися, але вже з 1 квітня зростуть тарифи на розподіл електроенергії для непобутових споживачів. Другий етап підвищення розпочнеться з 1 липня.

За словами експерта, ціни на газ для населення поки не зміняться, але для теплокомуненерго вартість газу можуть встановити на рівні ринкової ціни. Якщо це станеться, то зараз зростуть тарифи на гарячу воду, яка постачається населенню підприємствами ТКЕ.

Попенко зазначає, що тариф може зрости у 2,5 рази – до 235 грн за куб. м гарячої води. Газ коштуватиме до 16 грн за кубометр при сьогоднішніх тарифах від 7,7 до 8,5 грн за куб.м.

Підвищення тарифів на газ та гарячу воду може статися вже влітку, поза опалювальним періодом, коли зростання цін буде не таким некритичним для населення.

А ось вартість опалення наступного опалювального сезону може збільшитися майже в 3 рази. Про це ще рано говорити, але такі прогнози в уряді є. За нормативом квадратний метр обігріву коштує зараз 35 грн., а нова ціна може становити від 90 грн. за кв. м.

Згідно з приблизними підрахунками, на сьогоднішній день лише чверть населення України могла б подолати нові ціни на комунальні послуги. Інші 75% платити за такими тарифами не зможуть. Частина витрат малозабезпеченим українцям покриває державу виплатами субсидій, ал

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...