Відключень електрики в Україні різко поменшає? Названо дати покращення ситуації

В Україні після 20 липня очікується помітне пом'якшення графіків відключень електроенергії. До цього призведе вихід із ремонту кількох енергоблоків. Повністю уникнути обмежень не вийде, але дефіцит струму в енергосистемі зменшиться, передають Патріоти України.

Про це заявив член наглядової ради "Укренерго", радник прем’єр-міністра України Юрій Бойко. За його словами, ситуація з відключеннями залишатиметься такою, як зараз, щонайменше до 20 липня.

"Я не можу назвати точні дати, але в 20-х числах липня ми виходимо в роботу з ремонтів низки генеруючих установок. Повинна з'явитися додаткова енергетична потужність, це, безумовно, призведе до суттєвого пом'якшення графіків. Найімовірніше, дефіцит залишиться, але він буде суттєво нижчий, ніж той, який є на сьогодні", – зазначив Бойко.

Він також наголосив, що на покращення ситуації вплине очікуване зниження температури. "Ці два фактори – зменшення споживання та поява додаткового генеруючого обладнання – повинні сприяти пом'якшенню ситуації в енергосистемі загалом", – сказав фахівець.

Поки що, за його словами, зберігається високе споживання струму. Це насамперед пов'язане зі спекотною погодою. Проте основною причиною відключень залишається саме руйнація росіянами української енергосистеми.

Нагадаємо, на 3 липня в Україні запроваджено жорсткі відключення світла. За розпорядженням "Укренерго", у кожній області з 08:00 до 13:00 відключали по дві черги відразу, а в інші години доби – по три черги. Застосування трьох черг може призвести до того, що енергетикам доведеться відключати світло в "сірий" період (у години можливих відключень).

"Причини такого рішення різні": Економіст пояснив нюанси обмеження переказу коштів з картки на картку

субота, 6 липень 2024, 19:40

Член Ради Національного банку України доктор економічних наук Василь Фурман повідомив, що обмеження переказу коштів із картки на картку суттєво не позначаться на 95% населення України. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України. ...

Вашингтон та Брюссель дотисли Астану: Казахстан перестав пускати до Росії фури з товарами

субота, 6 липень 2024, 14:35

Таким чином для товарів подвійного призначення, котрі вкрай потребує російський ВПК, законопатили величезну діру. Заодно позбавили населення витрат на товари непотрібних скрепоносцям побутових зручностей. Митні органи Казахстану з 1 липня почали затрим...