Відключень струму взимку не уникнути навіть без ракетних ударів: Експерти розповіли, як довго триватимуть

В Україні взимку відключення можуть тривати по 8-10 годин. Водночас уникнути їх не вдасться навіть без нових ракетних ударів по енергосистемі, упевнені експерти, передають Патріоти України.

Як пише видання UBR.ua з посиланням на експертів, енергосистема України відчутно постраждала через ракетні удари РФ. Незважаючи на всі зусилля працівників "Укренерго" щодо відновлення, працездатного обладнання у мережі залишилося близько 30%, каже ексміністр енергетики Іван Плачков. Навіть у разі припинення ракетного терору відключень узимку не уникнути, вважає енергетичний експерт Юрій Корольчук.

"Наші підстанції будуть готові до пікових навантажень узимку. Досвід опрацьовано, ми готові до найгірших сценаріїв", – пообіцяв раніше голова правління національної енергетичної компанії (НЕК) "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Юрій Корольчук упевнений, що відключення можуть тривати по 8-10 годин. "Навіть якщо не буде ударів – усе одно будуть відключення. Якщо буде тепла зима – без ударів буде так само, як і рік тому. У найгіршому випадку відключення можуть тривати і по 8, і по 10 годин", – розповів UBR.ua Корольчук.

Іван Плачков вважає, що ймовірність відключень вкрай висока, але поки що рано говорити про тривалість. "Відключення, найімовірніше, будуть. Причому якщо зима буде теплою, то це одна ситуація", – зазначив ексміністр.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...