Відключення можуть тривати 18 годин: Експерт назвав умови, за яких взимку буде катастрофа

Цієї зими навряд чи вдасться уникнути відключень світла в Україні. Якщо температура повітря буде нижче нуля, то тривалість вимкнень може тривати 8-10 годин на день, а якщо буде -10 - то по 18 годин. Про це сказав керівник програми "Енергетика" Українського інституту майбутнього Андріан Прокіп в інтерв’ю Главреду, передають Патріоти України.

"Уникнути відключень можна буде, коли на вулиці буде +5, а також не буде руйнувань і будуть додаткові ремонти. Навіть якщо не буде нових обстрілів, то коли буде температура нуль і нижче, то у нас будуть відключення. Це можуть бути відключення на рівні 8-10 годин. Якщо це буде -10, то світла, умовно кажучи, може не бути 18 годин", - розповів експерт.

За його словами, відключення світла будуть у будь-якому разі, а "аби їх не було, має статися чудо".

"Тобто в нас має зʼявитися нова генерація (яка не зʼявиться), має бути плюсова температура, і не має бути нових обстрілів", - додав Андріан Прокіп.

Ще один удар! Ціни на один з ключових продуктів злетіли у всьому світі - що чекає на українців

п’ятниця, 27 вересень 2024, 9:48

В Україні дешевшає цукор – у жовтні гуртові ціни продукту можуть знизитися на 2,5-4 гривні за кілограм. Тим часом на світовому ринку вартість цукру тільки зростає, передають Патріоти України. Про це повідомили у сільськогосподарському кооперативі ПУСК,...

Надбавка до пенсії за вік: Ось хто та скільки може отримати додатково

п’ятниця, 27 вересень 2024, 8:09

В Україні деякі категорії громадян можуть розраховувати на надбавки та доплати до пенсії. Про це пише видання "На пенсії", передають Патріоти України. На спеціальну вікову надбавку можуть претендувати пенсіонери, які відповідають таким умовам:. Розмір ...