Відключення світла в Україні тривають: Нардеп спрогнозував, коли покращиться ситуація

Після нещодавніх масованих атак росіян по українських енергооб'єктах "Укренерго" було змушене застосувати обмеження споживання на всій території країни. Але важка ситуація з електропостачання може невдовзі покращитись. Про це розповів народний депутат Сергій Нагорняк в коментарі для "РБК-Україна", передають Патріоти України.

За словами нардепа, енергетикам потрібно близько тижня на ремонтні роботи. Після цього ситуація з електропостачання може вирівнятися.

"Нам вдалося уникнути блекауту завдяки двом речам. Перше, це те, що якісно і ефективно відпрацювала протиповітряна оборона, і велику кількість ракет і дронів вдалося збити", – зазначив Нагорняк.

Він додав, що від серйозних пошкоджень підстанції "Укренерго", які зазнали ударів дронами та ракетами, вберіг збудований захист другого рівня. Проте є велика кількість незначних пошкоджень.

"На щастя, нам вдалося уникнути блекауту, і ті обмеження, які ми сьогодні бачимо по країні, вони більше спричинені не відсутністю генерації, а саме необхідністю провести ремонтні роботи на підстанціях "Укренерго" та лініях електропередач, які зазнали ушкоджень", – сказав Нагорняк.

За його словами, хоча пошкодження є "технічними та незначними", їх ліквідація потребує часу.

"Потрібен певний час – фактично десь до неділі. Десь – трохи менше часу, десь – трохи більше, для того, щоб вирівняти ситуацію", – спрогнозував Сергій Нагорняк.

Відключення світла в Україні тривають: Нардеп спрогнозував, коли покращиться ситуація

четвер, 29 серпень 2024, 11:22

Після нещодавніх масованих атак росіян по українських енергооб'єктах "Укренерго" було змушене застосувати обмеження споживання на всій території країни. Але важка ситуація з електропостачання може невдовзі покращитись. Про це розповів народний депутат ...

В Україні обмежать карткові перекази: Гетманцев пояснив, якими будуть наслідки для звичайних клієнтів банків

четвер, 29 серпень 2024, 10:58

Обмеження карткових переказів ускладнить діяльність тіньової економіки, але також може створити незручності для легальних користувачів. Волонтери, підприємці, які активно користуються P2P переказами, можуть зіткнутися з необхідністю додаткового підтвер...