Відновлення, всупереч війні та морській блокаді: Україна збирається збільшити експортні потужності на 50% в найближчі місяці

Україна сподівається збільшити експортні потужності на 50% в найближчі кілька місяців за рахунок розширення потужностей на своєму західному кордоні. Але це все ще далеко від довоєнного рівня, заявив заступник Міністра інфраструктури Юрій Васьков, передають Патріоти України.

Більше десяти морських портів здійснювали 75% зовнішньої торгівлі України, але вони були закриті після російського вторгнення, і країна була змушена торгувати через невеликі річкові порти Дунаю і використовувати залізничні термінали на своєму західному кордоні.

"Західні кордони і Дунайські порти сьогодні - єдиний шлях для експорту та імпорту. Ми вже в чотири рази збільшили обсяг торгівлі через Дунайські порти", - заявив на прес-конференції Васьков.

За його словами, тільки минулого місяця через західні кордони залізницею було перевезено 3,5 млн тонн вантажів, і національні залізничні оператори розробляють прикордонні термінали для вантажів, а також для перевалки з широкої колії на вузьку і навпаки.

"Все це повинно привести до того, що пропускна здатність західного кордону в найближчі місяці повинна збільшитися на 50%. Але навіть з урахуванням цього цієї (більшої потужності) не вистачить навіть на те, щоб обслужити хоча б половину тих обсягів, які перевозилися через морські порти в мирний час", - сказав він.

Україна, великий світовий виробник і експортер зерна, різко скоротила експорт зерна з початку російського вторгнення приблизно до 1 млн тонн у квітні з 6 млн тонн до війни.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...