"Відновити постачання дуже складно": Експерт розповів, які міста України можуть надовго залишитися без світла

В Україні в деяких містах можуть застосовуватися більш тривалі відключення електроенергії через обстріли країною-агресоркою Росією. Під великою загрозою прифронтові міста країни. Важка ситуація з електропостачаням наразі спостерігається в деокупованій частині Херсонської, Харківської областей, а також містах Донеччини. Про це розповів у ексклюзивному інтерв’ю "Обозреватель" Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики, передають Патріоти України.

Експерт додав, що українцям треба бути готовими, що світло, радше, можуть включати на якийсь час, а не вимикати в тому разі, якщо масштабні атаки по енергоінфраструктурі будуть повторюватись. "В такому випадку, на жаль, певний час ми будемо жити в режимі, коли світло вмикають на 4-5 годин на добу", – сказав він.

Прифронтові міста під найбільшою загрозою, зазначив Харченко. Наразі там катастрофічна ситуація. "Там можуть бути місця, де відновити постачання дуже складно. І те, що, скажімо, зараз у Херсонській області відбувається – це просто катастрофічна ситуація. Також Харківська область, Краматорськ, Бахмут. Там зараз практично знищена мережа, там світла може не бути і три дні, і п'ять, на жаль. І з цим нічого не можна зробити, навіть не можна поїхати відновлювати, бо постійні обстріли", – підкреслив директор Центру досліджень енергетики.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...