Попри санкції США: Стало відомо, коли запустять путінський "Північний потік-2"

Трубопровід в обхід України "Північний потік-2" мають запустити не пізніше першого кварталу 2021 року. Раніше США ввели санкції проти компаній, які будують скандальний трубопровід, передають Патріоти України.

Посол Німеччини в Росії Геза Андреас фон Гайр заявила, що вказує такий термін, виходячи з розмови з головою "Газпрому" Олексієм Міллером.

Запуск в роботу повинен відбутися наприкінці 2020 року або, найпізніше, в першому кварталі 2021 року,
– заявив він. Міністр енергетики РФ Олександр Новак раніше заявляв, що запуск трубопроводу очікується до кінця 2020 року.

Що відомо про "Північний потік-2": коротко

Це магістральний газопровід через Балтійське море з Росії до ЄС, у який "Газпром" хоче перенаправити більшу частину газу з ГТС України. Газопровід має постачати газ до Європи в обхід України, наразі він готовий приблизно на 92%.

Однак президент США Трамп підписав бюджет на 2020 рік, у якому передбачені санкції проти компаній, що будують другу гілку "Північного потоку-2") через Балтійське море.

Хто і що потрапляє під удар американських санкцій:

  • судна, які займалися прокладанням труб на глибині 100 футів (30,5 метрів) нижче рівня моря;
  • іноземці, які продавали, здавали в оренду або надавали ці судна для побудови газопроводів;
  • керівники компаній, що займаються будівництвом "Північного потоку-2" (їм можуть відмовляти у візах);
  • транзакції, пов'язаних з майном або інтересами у США вищезгаданих осіб.

Тож будівництво газопроводу в обхід України наразі затягується. У Росії все ж запевняють, що добудують "Північний потік-2" навіть попри санкції.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...