Відомий китайський автовиробник через санкції залишає Росію і Білорусь

Концерн Geely прагне розвивати бренд Zeekr на європейському ринку і не хоче потрапити під санкції, тому експорт авто до РФ та Білорусі буде припинено.

Китайська марка Zeekr припинить продажі автомобілів у Росії та Білорусі. Із 1 липня поставки машин від електричного бренду концерну Geely будуть припинені. Про це пише сайт Motor.ru.

Цікаво, що у Білорусь електромобілі Zeekr поставлялися офіційно, а от у РФ представництво бренду і не було відкрите. Хоча машини завозилися неофіційно, попит на них бувтак досить значним: за 2023 рік у Росії було продано 3,7 тис. Zeekr, а за перші 5 місяців 2024 – вже 4000.

Ще один удар! В Україні можуть знову підвищити податки: Гетманцев назвав підстави

субота, 28 вересень 2024, 11:56

Зараз в Україні немає підстав для підвищення податку на додану вартість (ПДВ). Але це не виключає, що такі підстави можуть з'явитися найближчим часом. Про це розповів народний депутат України, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної ...

Чи чекати падіння гривні: Українцям розповіли, за яким курсом мінятимуть долари в банках та обмінниках

субота, 28 вересень 2024, 11:30

В українських банках очікується відчутна зміна курсу готівкового долара – насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (30 вересня – 6 жовтня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн. Увечері ж 26 верес...