Відосиками кошти не заміниш: "Київміськбуд" не в змозі завершити багатоповерхівки розкраденого "Укрбуду"

На добудову всіх комплексів «Укрбуду» не вистачає 2 млрд грн.

Президент ПрАТ «ХК «Київміськбуд» Ігор Кушнір прокоментував участь держави у добудові всіх житлових комплексів «Укрбуду». Про це Кушнір розповів в інтерв’ю, передають Патріоти України.

«На добудову всіх житлових комплексів «Укрбуду» не вистачає 2 млрд грн. Де ми їх повинні взяти? Ми запропонували дієвий механізм – викуп квартир Державною іпотечною установою. Тобто ми не просимо нам ці гроші подарувати, ДІУ все одне буде купувати квартири за своїми програмами. І це допомогло б нам отримати необхідну суму на одночасний старт робіт на такій великій кількості будівельних майданчиків», - зазначив Кушнір.

Президент будівельного холдингу розповів, що «Київміськбуд» вже провів фінансовий, і технічний аудит та прийняв перші п’ять з 22 житлових об’єктів. «Але аудит нам чітко показав: приймати потрібно лише всі об’єкти разом, адже більша частина з ЖК, що залишилися, мінусові, лише чотири можуть забезпечити прибуток, за рахунок якого буде можливість витягнути весь цей проект. Але всі вони будувалися на землях Міністерства оборони, тому ми зіткнулися з бюрократією та нерозумінням проблеми з боку відомства», - поскаржився Кушнір.

Голова правління запевняє, що ті житлові комплекси, які вони прийняли, готові до введення в експлуатацію, але «ДАБІ (Державна архітектурно-будівельна інспекція України) відмовляє, посилаючись на формальні причини». До відома, у середині квітня перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов розповів, як рятують інвесторів «Укрбуду».

Як повідомлялося, у середині грудня минулого року президент Володимир Зеленський пообіцяв, що будинки однієї з найбільших будівельних компаній в Україні – «Укрбуду» – добудує «Київміськбуд». Раніше інвестори, які купили житло у 26 житлових комплексах Києва, які будувалися під егідою «Укрбуду», звернулись до Зеленського через «критичну ситуацію, що відбувалася на будівельних майданчиках».

Пізніше представники «Київміськбуду», «Укрбуду» та група інвесторів підписали меморандум, згідно з яким роботи на недобудованих будинках відновляться протягом пів року. «Київміськбуд» має добудувати 23 житлових комплекси й один бізнес-центр. Зі списку, в той же час, були виключені ЖК «Генезис» і ЖК «Едельвейс».

Джерело: Главком

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...