Відпочивати стане ще дорожче: Уряд РФ вводить новий податок для росіян

У Росії запровадять загальний податок за відпочинок після різкого зниження доступності відпочинку за кордоном. Про це повідомляє російське видання «Ведомости», передають Патріоти України.

Російська влада раніше почала експеримент із курортним збором у п'яти регіонах: з туристів за кожну добу проживання в готелях стягувавсяться збір у розмірі 100 рублів. Проте тепер уряд вирішив відмовитися від такого збору і замінити його на туристичний податок.

За інформацією видання, відповідний законопроєкт планується внести до Держдуми вже навесні. У міністерстві фінансів РФ та міністерстві економіки пропонують оподаткувати вартість розміщення. Зокрема, обговорюється ставка у розмірі 3% ціни проживання.

При цьому передбачається, що покупець бачитиме націнку – в рахунку від готелю, а також вартості проживання на сайтах. Нагадаємо, у посланні Федеральним зборам у лютому 2024-го російський диктатор Путін доручив подвоїти щорічну кількість турів росіян країною – до 140 млн до 2030 року.

Росіяни подолали «колоніальну залежність» від звички відпочивати за кордоном, заявив віце-прем'єр Дмитро Чернишенко. За його словами, після візових санкцій та обмежень на польоти внутрішній туристичний потік у країні досяг 78 млн. поїздок і перевищив допандемійні рівні. Зростання за підсумками минулого року склало 21%.

Ситуація складна: Нинішні обмеження постачання електрики можуть тривати до серпня, - Бойко

четвер, 16 травень 2024, 15:52

Відключення споживачів, що розпочалися із 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня. Взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за високих температур. Таку думку висловив радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойк...

Варто знати! Яку пенсію можна отримати з офіційною мінімальною зарплатою

четвер, 16 травень 2024, 15:30

В Україні із мінімальною зарплатою в 8 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої становить лише 2 255 грн. Розмір виплати залежить від кількох характеристик. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з останніми да...