Відповідає всім вимогам ЄС: "Гуцульська овеча бриндзя" стала зареєстрованим брендом

Міністерство розвитку економіки зареєструвало географічну назву «Гуцульська овеча бриндзя». Цей сир став першим українським продуктом, який отримав свідоцтво про реєстрацію географічного зазначення, яке відповідає вимогам ЄС. Свідоцтво було видане відповідно до Закону України «Про охорону прав на зазначення походження товарів», , зазначають Патріоти України.

“Гуцульська овеча бриндзя» – це перше українське географічне зазначення, що відповідає всім європейським вимогам до реєстрації та має право на визнання в ЄС. Заявку на реєстрацію географічного зазначення подала громадська спілка «Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів» у грудні минулого року.

Географічне зазначення, подібно знаку для товарів та послуг, несе певне повідомлення покупцеві — воно говорить, що продукт або виріб було виготовлено в особливому місці, і, відповідно, має деякі характеристики, які можуть бути виявлені тільки в цьому місці. Продукти з географічним зазначенням значно вище цінуються в країнах Європи як автентичні та високоякісні.

Зона виробництва «Гуцульської овечої бриндзі» охоплює Закарпаття, Івано-Франківську та частину Чернівецької області. Цей сир виготовляється на літніх високогірних пасовищах (полонинах) з гірського овечого молока відповідно до традицій, які беруть свій початок ще з 15 століття. У планах Асоціації також підтримуватиме повернення до традиційної технології визрівання бриндзі в дерев’яних барилах.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Україні створили Асоціацію карпатських ватагів з метою управління географічним зазначенням “гуцульська коров’яча бринза”.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...