Відсотки за деякими кредитами українців погасить держава: Ось які умови

Українці можуть підвищити енергонезалежність своїх домогосподарств і купити сонячну або вітрову електростанцію. Якщо коштів на одноразову сплату не вистачає - можна отримати кредит, відсоткову ставку за який повністю компенсує держава. Про це повідомили у Міністерстві енергетики України, передають Патріоти України.

На фінансову підтримку можуть розраховувати фізичні особи – вона надається для покупки та встановлення генерувальних установок, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел: сонячних та вітрових електростанцій із системами зберігання. Умови програми такі:

  • кредит: 0%;
  • термін кредитування: 10 років;
  • сума кредиту: до 480 тисяч гривень.

Таким чином сума щомісячної сплати тіла кредиту становитиме до 4 тис. гривень. Після виплати термін експлуатації такої електростанції становить 20 років.

Як отримати компенсацію за відсоткову ставку

На початковому етапі в програмі беруть участь п’ять банків: ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Сенс Банк та банк "Глобус". Аби отримати кредит, необхідно звернутися до будь-якого відділення цих фінустанов та надати необхідні документи:

  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційний код;
  • довідку про доходи;
  • документи на обладнання, яке плануєте придбати.

Отримавши кредит, потрібно придбати обладнання, оплатити монтажні роботи та ввести систему в експлуатацію. Компенсація річної відсоткової ставки до 0% буде можливою тільки після запуску системи.

Така електроенергія є повністю "зеленою" і її можна використовувати для власних потреб чи продажу. У другому випадку потрібно укласти договір з постачальником універсальних послуг.

"Встановлення сонячних та вітрових електростанцій із системами зберігання підвищить вашу енергетичну незалежність, а також сприятиме енергетичній безпеці України", – нагадали в Міненерго.

В Україні будуть урізати деякі бюджетні витрати: Чи вдасться цим замінити підвищення податків

середа, 7 серпень 2024, 11:22

Щоб закрити дірку в бюджеті на 500 млрд грн, влада урізатиме деякі бюджетні витрати, які фінансуються коштом міжнародної допомоги. Однак через те, що ці гроші країна не може використовувати для військових цілей, отримати в такий спосіб велику суму не в...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...