Відставка голови НБУ стала шоком: У Мінфіні пояснили, чому Україна не буде випускати євробонди

Україна відмовилася від випуску євробондів на 1,7 млрд доларів, оскільки новина про відставку Якова Смолія (голови Нацбанку) стала шоком. Рішення про відмову приймалося сьогодні вранці. Про це на брифінгу розповів міністр фінансів Сергій Марченко, передають Патріоти України.

Марченко зазначив, що вчора Україна провела успішне розміщення єврооблігаційних запозичень на суму 1,7 млрд доларів з рекордною прибутковістю в 7,3% і погашенням у 2033 році.

"Як тільки ми завершили випуск, ми дізналися про новину, яка нас, м'яко кажучи, збентежила. Відставка голови НБУ. Можливо, навіть шокувала. У зв'язку з чим були довгі нічні переговори з інвесторами, з нашими юридичними радниками. Оскільки ця подія у світі міжнародних фінансів є досить суттєвою. Тому вранці було прийнято рішення зупинити цей випуск", - заявив Марченко.

За його словами, інвестори схвалили це рішення. "Ми показуємо, що ми як держава Україна не намагаємось бігти за швидкими рішеннями, обманюючи когось... Ми готові зробити певну паузу і потім вирішити, що ми будемо робити. Але я скажу, що ця подія (новина про відставку Смолія, - ред.) була абсолютно неординарною. Більш того, гіршого моменту, ніж вчорашня заява голови НБУ, для цієї транзакції бути не могло. Час виходу заяви та формат були досить для нас несподіваними", - підкреслив міністр фінансів.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...