Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передають Патріоти України.

Депутат розповів, що станом на 1 травня 2024 року українцями подано понад 172 тис. податкових декларацій, в яких сумарно задекларовано річний дохід у сумі 218,5 млрд грн. Протягом минулого року зросла кількість громадян, які задекларували дохід в понад 1 млн гривень – їх нарахували 10,7 тис. осіб, що на 1,2 тис. більше, ніж роком раніше.

Гетманцев повідомив, що загалом мільйонери мають сплатити податків на суму понад 1 млрд грн. Податкові зобов'язання громадян до сплати в бюджет становлять 4,8 млрд грн на доходи фізосіб та 0,9 млрд грн військового збору. Ці суми на 2,1 млрд грн та 0,4 млрд грн відповідно перевищують минулорічні показники.

Нардеп додав, що значна частина громадян (понад 120 тис.) скористалась сервісом ДПС для автозаповнення декларацій. За його словами, підсумки кампанії засвідчують зростання доходів українців за минулий рік та збільшення надходжень до бюджету від податків на доходи громадян.

Треба готуватись: Експерти розповіли, що буде з відключенням електроенергії взимку

субота, 7 вересень 2024, 23:35

В Україні взимку не вистачатиме близько 4-5 гВт струму. Необхідно готуватись до значних графіків відключень, при тому імпорт навряд компенсує дефіцит, передають Патріоти України. Про це в проєкті OBOZ.TALK розповіла Вікторія Войціцька, директорка з адв...

Українцям, які виконали однакові умови, платять різні пенсії: У чому причина і що відбувається

субота, 7 вересень 2024, 22:22

В Україні діюча пенсійна система призводить до швидкого застарівання пенсій. В результаті українці, що виконали однакові умови (наприклад, мали однакові зарплати і стаж), але вийшли на заслужений відпочинок в різний час, мають різні виплати, передають...