Війна відкрила унікальний шанс: У Держдепі США вважають, що Україна може стати природним банком "зеленої енергії" для Європи і назавжди позбавити її залежності від Росії

Джеффрі Паєтт

Перебудова енергосектору України в умовах війни має розглядатися на Заході не як безкінечна потреба в зовнішній допомозі, а як можливості для бізнесу, що дозволить Європі остаточно відмовитися від енергопостачання з РФ. Про це заявив у середу на Міжнародній конференції з відновлення України в Берліні помічник держсекретаря США з питань енергоресурсів Джеффрі Паєтт, передає Укрінформ.

«Нам потрібно змінити парадигму того, як ми бачимо енергетичне майбутнє України. Занадто багато дискусій про Україну як одержувача допомоги – ми повинні думати про Україну як про можливість для бізнесу»,- наголосив представник Держдепу.

Американський високопосадовець підкреслив, що це також допоможе вирішити важливе питання остаточної відмови Європи від російських енергоносіїв.

«Європа ніколи знову не розглядатиме Росію як надійного постачальника, а це означає, що Європі доведеться шукати нові джерела енергії з поглядом у майбутнє», - зазначив Паєтт.

Читайте також: На Конференції з відновлення України започаткували проєктів на €16 мільярдів - МЗС Німеччини

У цьому зв’язку він наголосив, що Україна є «природним банком зеленої енергії» для ЄС з точки зору своїх вітрових і сонячних ресурсів, потенціалу біомаси, а також наявних та запланованих ядерних потужностей. Крім того, за його словами, Україна має перспективи розвитку водневої економіки.

Ще один удар! В Україні можуть знову підвищити податки: Гетманцев назвав підстави

субота, 28 вересень 2024, 11:56

Зараз в Україні немає підстав для підвищення податку на додану вартість (ПДВ). Але це не виключає, що такі підстави можуть з'явитися найближчим часом. Про це розповів народний депутат України, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної ...

Чи чекати падіння гривні: Українцям розповіли, за яким курсом мінятимуть долари в банках та обмінниках

субота, 28 вересень 2024, 11:30

В українських банках очікується відчутна зміна курсу готівкового долара – насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (30 вересня – 6 жовтня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн. Увечері ж 26 верес...