"Війна війною, а обід за розкладом": Фінансист прояснив долю нового траншу від МВФ (відео)

За словами Василя Горбаля, підписуючи програму співпраці, МВФ враховував і прогнозував політичну ситуацію в Україні.

Україна, незважаючи на повне перезавантаження влади, не відмовиться від співпраці з Міжнародним валютним фондом і виконає всі умови для отримання нових траншів кредиту МВФ. Такий прогноз озвучив експерт із фінансових питань Василь Горбаль, коментуючи прибуття до Києва місії МВФ, передають Патріоти України.

Експерт нагадав, що МВФ послідовно моніторить виконання Україною програми співпраці: "Є графік моніторингу. Як жартують військові – війна війною, а обід за розкладом". Як зазначив Горбаль, півторарічна програма є досить простою для України з точки зору виконання умов.

"Основні моменти – антикорупційні, створення Антикорупційного суду. Наскільки я розумію, це вже на марші. Ми перебуваємо в абсолютно комфортному режимі виконання цієї програми", – наголосив він.

За словами експерта, підписуючи програму співпраці, МВФ враховував і прогнозував політичну ситуацію в Україні. "Полегшили програму, залишили тільки антикорупційні тези, розуміючи, що будуть вибори до парламенту – позачергові або чергові. Вони для себе заклали період півтора роки, щоб за цей час вирішились всі політичні питання і потім було зрозуміло, з ким далі проводити переговори", – пояснив Горбаль.

"Зрозуміло, що нова влада, яка тільки формується, поки приречена на тісну співпрацю з Міжнародним валютним фондом у зв'язку з безальтернативністю надходжень валюти в країну", – зазначив він.

Джерело: Обозреватель

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...

Попри війну та кризу минулих років: Найбільша державна судноплавна компанія України отримала рекордний прибуток у 2023-му

вівторок, 16 квітень 2024, 9:32

Чистий прибуток державної компанії "Українське Дунайське пароплавство" за 2023 рік становив 719 млн. З 2022 року компанія сплатила у бюджет податків на суму понад 1,06 млрд грн, повідомив голова компанії Дмитро Москаленко. Рекордний прибуток УДП за мин...