Війна затягується: Міністр фінансів попередив про серйозні проблеми для України

Україна готується до того, що активна фаза бойових дій триватиме і у 2025 році, що вимагає додаткового фінансування з боку міжнародних партнерів. Про це міністр фінансів України Сергій Марченко розповів у інтерв’ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

За його словами, попередні прогнози, на яких базувалася програма співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ), виявилися вже не актуальними.

"Коли готували програму, один з ключових параметрів визначав, що активна фаза війни діятиме до середини 24-го року. Як бачимо, цей прогноз не реалізувався," - повідомив міністр.

Ця ситуація створює додаткові виклики для формування збалансованого бюджету України на наступний рік. За словами Марченка, наявних на сьогодні запевнень від міжнародних партнерів недостатньо для подання збалансованого бюджету на 2025 рік.

"Зараз ми постійно проговорюємо з нашими партнерами, що нам потрібно додаткове фінансове запевнення, тому що війна буде продовжена у 2025 році і нам потрібно мати буфер", - наголосив міністр фінансів.

Говорячи про конкретні цифри, Сергій Марченко оцінив додаткові фінансові потреби України на 2025 рік у 12-15 мільярдів доларів США. Він підкреслив, що ця оцінка повністю відповідає поточним дискусіям з МВФ.

В Україні будуть урізати деякі бюджетні витрати: Чи вдасться цим замінити підвищення податків

середа, 7 серпень 2024, 11:22

Щоб закрити дірку в бюджеті на 500 млрд грн, влада урізатиме деякі бюджетні витрати, які фінансуються коштом міжнародної допомоги. Однак через те, що ці гроші країна не може використовувати для військових цілей, отримати в такий спосіб велику суму не в...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...