"Вірний сателіт" може стати не таким вірним: Угорщина знайшла заміну газу з Росії, він піде в обхід України

За словами Петера Сійярто, Угорщина зацікавлена ​​в тому, щоб з 2021 року долучитися до збільшеного видобутку газу в Азербайджані.

Петер Сійярто. Фото: Рейтерс.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто і його азербайджанський колега Парвіз Шахбазов в Баку 29 березня уклали угоду про створення енергетичної робочої групи для підготовки поставок газу з Азербайджану в Угорщину з 2021 року. Про це повідомили в прес-службі угорського уряду, передають Патріоти України.

«Угорщина зацікавлена в тому, щоб з 2021 року долучитися до збільшеного видобутку газу в Азербайджані, і постачання цього газу. Це дуже важливо для нас. Зараз є реальний шанс того, що станеться з Азербайджаном з 2021 року, це значно поліпшить забезпечення газом Угорщини», - заявив Сійярто.

Також глава МЗС Угорщини зазначив, що конфлікт між РФ і Україною чинить серйозний вплив на Центральноєвропейський регіон, так як угоду на 2020 рік, яка забезпечила б постійні поставки газу в Європу з Росії транзитом через Україну ще не укладено.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...