Вклади більше не виплачують: В Україні закрили ще один банк

В Україні закрили "Златобанк" - процедуру здійснення виплат клієнтам оголосили завершеною. Про це повідомили в пресслужбі Фонду гарантування вкладів фізосіб, передають Патріоти України.

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб зазначили, що Фонд припиняє виплату гарантованих сум відшкодування грошей за вкладами у день затвердження ліквідаційного балансу банку. Вказано, що згідно із законодавством ліквідаційна процедура банку вважається завершеною.

Колишні клієнти фінансової установи отримали понад 866,4 млн грн у межах виплат гарантованого відшкодування вкладниками. Наголошено, що погашеними вважаються вимоги кредиторів до банку, незадоволені у результаті продажу майна активів банку та ліквідаційної процедури на дату складення ліквідаційного балансу.

Як відомо, НБУ визнав банк неплатоспроможним 13 лютого 2015 року. А 14 лютого там було запроваджено тимчасову адміністрацію, а також призначено уповноважену особу ФГВФО. Нацбанк через суд домігся скасування порушення справи про банкрутство "Златобанку", що дало можливість повернути процедуру ліквідації у правове поле та продовжити ліквідацію банку.

Вклади більше не виплачують: В Україні закрили ще один банк

неділя, 8 вересень 2024, 13:52

В Україні закрили "Златобанк" - процедуру здійснення виплат клієнтам оголосили завершеною. Про це повідомили в пресслужбі Фонду гарантування вкладів фізосіб, передають Патріоти України. У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб зазначили, що Фонд прип...

Без світла по 16 годин на добу? Озвучено прогноз, в яких містах взимку буде найтяжча ситуація

неділя, 8 вересень 2024, 9:50

Взимку 2024 року Київ, Харків і Одеса можуть стикнутися з серйозними проблемами в енергопостачанні через дефіцит генерації та військові загрози. У випадку відключення зовнішнього постачання, мешканці цих міст можуть залишатися без світла до 16 годин на...