Влада взяла курс на таку оптимізацію: Тарифи ЖКГ зростатимуть на третину щороку, - екс-міністр

Екс-віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в ефірі програми "Сьогодні Увечері" на телеканалі "Україна 24" прокоментував прогноз Мінекономіки, згідно з яким в 2021 році тарифи для населення на гарячу воду і опалення зростуть на 33%, у 2022 році на 6 %, а в 2023 і 2024 роках - ще на 5%, передають Патріоти України.

На думку Розенка, "з огляду на попередній досвід обіцянок уряду", тарифи в наступні роки будуть підвищуватися не на 5-6%, а на 35-36% щорічно. "Хочу сказати, що це повністю підтверджується тим, що, зокрема в цьому році ціна на газ для населення зараз втричі більше, ніж рік тому. Очевидно, що між реляціями влади щодо поліпшення життя, життя українців стає все важче, а ціни на послуги ЖКГ, і зокрема на газ для населення, істотно зростають", - підкреслив він.

Також екс-міністр прокоментував нові правила оформлення субсидій, які уряд схвалив 14 квітня: "За два місяці з 1 травня кожен субсідіант фактично втратив свою субсидію. Адже щоб отримати нову субсидію, їм потрібно її переоформити. Так ось, з 1 травня не перерахована і не нарахована жодна субсидія, і люди за травень не отримали своїх субсидій, і за червень не отримають, тому що уряд за два місяці не вніс зміни в програмне забезпечення, і управління соцзахисту не може сьогодні перерахувати і нарахувати субсидії людям".

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...