Власник зекономив 71,3 тисячі доларів: В Україну під нульовим розмитнення завезли авто за $221 тисячу (фото)

Найдорожчим автомобілем, ввезеним в Україну за час дії режиму пільгового розмитнення, став Ferrari за 221,4 тис. дол. Про це заступник голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повідомив Ярослав Железняк у Telegram-каналі, передають Патріоти України.

"Там в мережі пишуть, що найдорожчим авто, яке завезли з пільгою, став "кубік" Mercedes G-class за 220 тис. дол. Ні, це не так. Найдорожчою машиною стала Ferrari Roma 2020 року за 221,4 тис. дол.", - написав Железняк.

За його словами, сума наданої від держави митної та податкової пільги на розмитнення власнику суперкара становила 71,3 тис. дол. Нагадаємо, 5 квітня в Україні набув чинності закон про пільговий імпорт у період війни. Документ спрощував форму розмитнення та повністю звільняв від оподаткування операції з імпорту транспортних засобів громадянами та суб'єктами спрощеної системи оподаткування.

21 червня Верховна Рада ухвалила закон, який відновлює оподаткування імпортних товарів, а також розмитнення автомобілів з 1 липня.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...