Влітку українцям підвищать пенсії: Ось хто отримає надбавку


Влітку 2024 року в Україні очікується підвищення пенсійних виплат для деяких категорій громадян. Про це повідомив Пенсійний фонд України, передають Патріоти України.

Доплата за віком є однією з найбільш поширених надбавок і надається пенсіонерам, які досягли 70-річного віку. Ця доплата автоматично нараховується щомісяця, коли пенсіонер досягає вказаного віку, за умови, що розмір їхніх пенсійних виплат не перевищує 10 340,35 гривень.

Розмір доплати за віком складає:

  • Від 70 до 74 років включно – 300 гривень
  • Від 75 до 79 років включно – 456 гривень
  • Від 80 років і старше – 570 гривень

Також деякі категорії пенсіонерів, які мають особливі заслуги перед державою, можуть отримати надбавку за ці заслуги. Розмір цієї надбавки встановлюється індивідуально, залежно від характеру та рівня заслуг кожного пенсіонера.

Українці активно відкривають нові ФОПи: в яких сферах найбільше

вівторок, 16 липень 2024, 10:02

За останні 12 місяців кількість зареєстрованих ФОП в Україні зросла на 11,4%, досягнувши 1 665 907, найбільше зростання спостерігається у Київській, Волинській та Рівненській областях. Популярними сферами залишаються комп'ютерне програмування, роздрібн...

Під загрозою? У Мінагрополітики оцінили, чи не знищить рекордна спека урожай в Україні

вівторок, 16 липень 2024, 9:08

Спека впливає на врожай ранніх зернових, однак вона не є критичною, тоді як для пізніх зернових, соняшнику та сої вона є небезпечною. Про це повідомив виконувач обов'язків міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передають Патріоти ...