Водії фур скоро будуть непотрібні? Безпілотна вантажівка TuSimple здійснила перший у світі рейс без людей у кабіні (відео)

Безпілотна вантажівка, розроблена американською компанією TuSimple, стала першим у світі великовантажним транспортом, який здійснив повністю автономний рейс дорогами загального користування без людини в кабіні, повідомляє ABC News з посиланням на Associated Press. Повний запис поїздки з лідара та камер вантажівки опубліковано на YouTube, передають Патріоти України.

Незважаючи на те, що перший комерційний рейс в США безпілотна вантажівка Uber виконала ще в 2016 році, при випробуваннях на дорогах загального користування в кабіні завжди знаходиться як мінімум одна людина, яка готова перехопити управління. Крім того, в переважній більшості випадків люди досі беруть на себе управління на початку та наприкінці шляху.
Тепер компанія TuSimple, яка займається розробкою безпілотних вантажівок на базі тягачів Navistar International з 2015 року, вперше показала повністю автономний вантажний рейс: великовантажний транспорт пройшов маршрут від початку до кінця без людей у кабіні та без підстраховки дистанційним керуванням.
Тягач із напівпричепом здійснив нічний рейс у штаті Арізона 22 грудня: він стартував на сортувальній станції в Тусоні і менше ніж за півтори години доїхав до вантажного терміналу у Фініксі, подолавши маршрут завдовжки 128 кілометрів. TuSimple погодила рейс з Департаментом транспорту штату, у поїздці вантажівку супроводжували кілька поліцейських машин, а також машина розвідки, що прямувала попереду на відстані вісім кілометрів для перевірки маршруту.
Компанія опублікувала повний відеозапис поїздки на YouTube, на ньому можна побачити дані з лідара, фронтальної та задньої камер, а також камери з кабіни протягом усього шляху. Вантажівка здатна самостійно прямувати по шосе і здійснювати маневри на невеликих міських вулицях, вміє випереджати повільний транспорт і перебудовується з правої смуги для зниження ризику ДТП, якщо помічає машину на узбіччі.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...