Водіям приготуватися: Мінекономіки підвищило граничні ціни на бензини і дизпаливо

Міністерство економіки України оприлюднило середню вартість бензинів в розмірі 25,84 грн/літр і дизпалива - 22,23 грн/літр для розрахунку граничної ціни реалізації пального на АЗС на період з 24 червня по 3 липня, передають Патріоти України.

"На підставі розрахунків акціонерного товариства НАК Нафтогаз України визначена середня вартість 1 літра дизельного палива ULSD 10 ppm, яка становить 22,23 гривень, та 1 літра бензинів автомобільних GASOLINE 10 ppm, яка становить 25,84 гривень", — йдеться в повідомленні.

Таким чином, з урахуванням граничних торговельних націнок максимальна ціна на «звичайний» бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 30,84 грн/літр, на «звичайне» дизпаливо — 29,23/грн. У порівнянні серединою місяця, середня ціна на бензин зросла на 0,02 грн/літр, на дизпаливо — на 0,14 грн/літр.

Нагадаємо, що постановою від 14 травня Кабмін ввів державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо. Згідно з рішенням уряду, на період дії карантину граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива не можуть перевищувати 7 грн/літр, бензину — 5 грн/літр.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...