Вогнестійкий та захищений від повеней: Ілон Маск живе в будинку, дешевшому за Tesla Model S (фото)

Генеральний директор Tesla Ілон Маск, який продав більшу частину свого майна, оселився в мінібудиночку 6х6 метрів на території ще однієї своєї компанії SpaceX. Він коштує приблизно $50 тисяч, що дешевше від електрокара Tesla Model S ($70 тисяч у Штатах), повідомляють Патріоти України.

Помешкання розташоване в громаді Бока-Чіка, що в окрузі Камерон штату Техас (США). Про це мільярдер згадав раніше у своєму Twitter, а портал Autoevolution показав, як приблизно виглядає його житло.

Будинок Маска розташований у громаді Бока-Чіка на території SpaceX"Мій основний дім – це той, що за $50 тис. У Бока-Чіка, який я орендую в SpaceX. Хоча це досить круто. Єдиний будинок, яким володію, – будівля для заходів у районі затоки. Якби я продав і його, від нього було б менше користі, якби його не купила велика сім'я. Але це може трапитися коли-небудь", – написав Маск.

Журналісти з'ясували, що крихітний "дешевий" будинок у Техасі, який нібито не належить мільярдеру, є збірним буксируваним вагончиком від компанії Boxabl. Він називається Casita – найдешевша модель, і єдина, доступна для попереднього замовлення на момент публікації.

Casita – саморобний будинок розміром 6x6 метрівВиявилося, що виробник натякнув на знаменитого власника ще в листопаді 2020 року, коли в компанії оголосили, що доставили конструкцію у Бока-Чіка для тоді ще таємничого клієнта зі списку першокласних.

Так виглядає будинок, який придбав і МаскБудинок можна зробити під автономне проживання або під'єднати до комунальних мереж, що вже може спровокувати за собою різні додаткові витрати. За інформацію розробників, Casita дійсно коштує від $50 тис. і розрахований на "все життя". Стіни, підлога і дах у ньому зроблені зі структурно-ламінованих панелей, які мають більш високу ізоляцією і довговічність.

Будинок Casita коштує від $50 тис.Водночас мінібудинок вогнестійкий, стійкий до ураганів і штормів, повеней і на 90% розрахований під сніг. Він дешевий в обслуговуванні й може бути ще дешевшим за допомогою сонячних, резервних батарей і розумних технологій.

Будинок, як у МаскаЗсередини будиночок Маска, який зазвичай підходить для невеликої сім'ї, схожий на однокімнатну квартиру – це квадратний простір, розділений на чотири житлові зони. Зазвичай у Casita від Boxabl є головна спальня, кухонна зона, ванна кімната й вітальня з обідньою зоною. Будинок-коробка має добре обладнаний простір і всю необхідну техніку.



Прогноз щодо цін в Україні покращився, але є п'ять серйозних ризиків: У НБУ дали пояснення

субота, 27 квітень 2024, 8:49

Національний банк України (НБУ) покращив прогноз інфляції на 2024 рік з 8,6% до 8,2%. При цьому в країні зберігаються п'ять ризиків, які можуть призвести до прискорення зростання цін. І головний із них - події, безпосередньо пов'язані з повномасштабною...

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...