Вона наближається: Експерт розповів, як світова економічна криза вдарить по Україні

У третьому кварталі наступного року Китай відчує наслідки торгової війни з Америкою.

Андрій Новак. Фото: 24 канал.

Експерти вже не перший місяць говорять про майбутню світову економічну кризу. Але вона не сильно вплине на Україну. Про це в інтерв'ю розповів економіст Андрій Новак, передають Патріоти України.

"У третьому кварталі наступного року Китай відчує наслідки торгової війни з Америкою. А криза у Європі буде пов'язана з Брекзитом. Коли Велика Британія вийде зі складу Європейського Союзу, торгівля між ними буде відбуватися на митній основі. Велика кількість підприємств закривають свої британські офіси та переносять виробництво на материк. Хочуть уникнути податків, адже європейський ринок збуту більший за англійський. Зменшується кількість робочих місць у Британії", - вважає експерт.

На українську економіку світова криза сильно не вплине, каже Андрій Новак. "Проте більша половина товарів, які зараз споживають в Україні, вироблені у Китаї. На них можуть піднятися ціни через кризу", - додає він.

Джерело: Gazeta.ua

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших країнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...