Ворог не полишить атак! Влада готується до можливого повного блекауту - в ОП розповіли деталі

Українська влада розглядає усі можливі сценарії розвитку подій на тлі обстрілів Росією критичної інфраструктури в Україні та можливого блекауту, передають Патріоти України.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що при цьому "трошки дивнувато" заявляти про масштабну евакуацію громадян.

"Безумовно, варто бути (готовим). Але якщо ти кажеш, що ти три мільйони будеш забирати з великого міста, то тоді, певно, треба говорити про логістичні завдання далі. Куди три мільйони людей будуть відправлятися, яким чином будуть відправлятися, чи є вже домовленості, наприклад, з залізницею, чи є міста, куди ми будемо відправляти і таке інше", – пояснив радник голови ОП.

За словами Подоляка, повідомлення про підготовку до можливої евакуації мешканців столиці на випадок зникнення світла, тепла і води "виглядає, скоріше, саме як просто заява для того, щоб трошки налякати людей".

"Безумовно, ми розглядаємо будь-які сценарії. Держава для того й існує, щоб в тому числі максимально песимістичні сценарії розглядати. Так? У тому числі якщо буде повний блекаут по всій країні. Безумовно, розглядаємо. Але перш за все держава працює над тим, щоб не було, щоб були компенсаторні механізми, щоб проводити ремонти, щоб можна було забезпечити опалення чи водопостачання в будь-якому випадку, щоб були альтернативи", – сказав він.

На думку радника голови ОП, взимку перевезти три мільйони "дуже і дуже тяжко логістично". "Якщо ми готові це зробити, будемо готові. Але не треба просто так виходити і казати: якщо буде повний блекаут, то будемо усіх евакуювати", – підсумував Подоляк.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...