Провалений заколот обвалив російський рубль до рівня березня 2022 року

Російський рубль продовжує стрімко дешевшати, оновлюючи мінімуми з перших тижнів вторгнення в Україну, передають Патріоти України.

На торгах Московської біржі в четвер, 29 червня, курс долара піднявся до 87,47 рубля - найвищого значення з кінця березня 2022 року. Євро виріс до позначки 95,52 рубля, перевищивши рівні розпродажів понеділка, 26 червня, коли ринок панікував через наслідки заколоту ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Станом на 13:27 за Києвом за один долар давали 87,07 рубля.

Як заявив аналітик БКС ігор Галактіонов, хоча перший шок пройшов, емоційний слід ще залишиться на якийсь час, утримуючи деяких інвесторів від покупок.

Зростання невизначеності може спровокувати населення і бізнес на те, щоб і далі виводити валютні заощадження на закордонні рахунки, зазначає Дмитро польовий, директор з інвестицій ІК "Локо-Інвест".

З початку війни тільки фізособи перевели за кордон понад $ 60 млрд, а великий бізнес залишив на іноземних рахунках понад $90 млрд доходів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...