Вражаюче досягнення в коронавірусну епоху: ЗАЗ відновив виробництво і побив власний рекорд

Запорізький автомобілебудівний завод – найбільший виробник автомобілів в Україні, який має повний цикл виробництва легкових автомобілів.

Запорізький автомобільний завод (ЗАЗ) знову почав випускали легкові авто. Раніше з конвеєру підприємства сходили лише автобуси, зазначають Патріоти України.

Як свідчать дані «Укравтопрому», у вересні Запорізький автозавод виробив 248 легкових автомобілів. Це при тому, що рік тому ЗАЗ не випустив жодного легковика.

Одночасно із випуском легкових машин підприємство продовжує виробляти і міські автобуси. У вересні на заводі зібрали та випустили 6 автобусів.

Який стан автопрому?

За 9 місяців 2020 року в Україні вироблено 3 104 одиниці автотранспортних засобів, що на 41% менше, ніж за січень-вересень 2019 року.

Згідно з даними Укравтопрому, з січня по вересень 2020 року в Україні зібрано 2 605 легкових автомобілів (на 43% менше, ніж за аналогічний період 2019 року), 32 комерційні авто (на 61% менше) та 467 автобусів (на 25% менше).

Що варто знати про ЗАЗ

Запорізький автомобілебудівний завод – найбільший виробник автомобілів в Україні, який має повний цикл виробництва легкових автомобілів, що включає штампування, зварювання, фарбування, спорядження кузова і складання автомобіля. Датою заснування підприємства вважається 1863 рік. Виробництво легкових автомобілів у Запоріжжі було призупинено з 2018 року.

Джерело: Укрінформ

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...