Вражають на відстані до 5 км: Французи озброїли розвідувальний безпілотник ракетами

Сухопутні війська Франції замовили 14 таких розвідувальних безпілотників з шістьма наземними станціями управління.

Французька компанія Safran Electronics & Defense розробила ударну версію тактичного розвідувального безпілотного літального апарату Patroller, створення якого ведеться на замовлення сухопутних військ Франції. Як повідомляє Jane's, офіційну презентацію апарату планувалося провести на французькій виставці Eurosatory 2020 року, скасованій через пандемію коронавірусної інфекції, передають Патріоти України.

Safran отримала контракт на розробку ударної версії Patroller в 2019 році. За умовами угоди, апарат повинен бути оснащений невеликими ракетами Thales Acüleüs калібру 68 міліметрів з лазерним наведенням. Ці боєприпаси здатні вражати нерухомі і рухомі наземні цілі на дальності до 5 кілометрів. Маса ракети становить 8,8 кілограма.
Крім ракет Safran оснастила безпілотник оптико-електронною і тепловізійною системами спостереження, а також лазерною системою наведення. Інші подробиці про доопрацювання поки не розкриваються.
Розробка безпілотника Patroller ведеться з 2009 року на базі німецького двомісного спортивного мотопланера Stemme S15. Апарат має крило розмахом 18 метрів і максимальну злітну масу 1,1 тонни. Безпілотник здатний розвивати швидкість до 110 вузлів (204 кілометри на годину) і вести розвідку на швидкості до 90 вузлів.
Patroller здатний нести корисне навантаження масою до 250 кілограмів. Дальність дії апарата становить 180 кілометрів, а тривалість перебування в повітрі - 20 годин. Безпілотник може виконувати політ на висоті до 6 тисяч метрів. До теперішнього часу сухопутні війська Франції замовили 14 таких розвідувальних безпілотників з шістьма наземними станціями управління.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...