Все через нестачу робочих рук! Українські фрукти та ягоди стануть дорожчими

За прогнозами аналітика УКАБ Максима Гопки, нестача робочих рук в Україні може призвести до зниження попиту на державні гранти для садівництва, ягідництва та теплиць. Це пов'язано з тим, що умови гранту передбачають обов'язкове працевлаштування певної кількості постійного та сезонного персоналу, передають Патріоти України.

«Адже умови гранту прописують певні обов’язкові нормативи з працевлаштування постійного та сезонного персоналу»,– пояснив він.

Через мобілізацію та відтік робочої сили з країни, аграрії зіштовхуються з дефіцитом працівників на всіх етапах виробництва – від посадки до збору та продажу врожаю. Це може призвести до збільшення часу на всі процеси, зокрема на збирання врожаю, та, як наслідок, до зростання цін на фрукти та ягоди. Експерти попереджають, що у середньостроковій перспективі нестача робочої сили суттєво вплине на ціноутворення на ринку фруктів та ягід.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...