Все йде до енергетичної катастрофи: Директор "Укргідроенерго" озвучив невтішний прогноз

Ситуація в Україні йде до енергетичної катастрофи, відключення світла триватимуть. Про це в інтервʼю "Ми - Україна" сказав директор "Укргідроенгерго" Ігор Сирота.

"Їхня нерішучість (партнерів, – ред.) місяць-два буде мати великі наслідки. Ми не зможемо відновитися так швидко, тому що будь-яке обладнання, яке пошкоджене, не все, на жаль, виробляється в Україні. Термін вироблення обладнання – від 6 до 16 місяців. Ми розуміємо, до чого все йде. Все йде просто до енергетичної катастрофи. І тому світ повинен дуже швидко реагувати на ці речі", – пояснив Сирота.

За його словами, взимку ситуація буде значно важчою, ніж протягом літнього періоду. При цьому до зими відключення світла зберігатимуться.

"Ми проживемо з будь-якими відключеннями – плановими, аварійними – до зими. Чому? Тому що жара це не мороз. І в нас на сьогодні 16-17 годин світлого дня. Вісім годин – це сутінки та ніч. А зимою це ж буде навпаки – 8 годин світла, 16 – темно. І плюс мороз. Тобто пережити літній період набагато простіше, ніж зимовий. Тому звичайно, що енергетики працюють 24/7. Повірте, коли ракетний удар, щойно закінчується повітряна тривога, всі заходять і починають працювати, починають відновлювати", – резюмував він.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...