"Все має відбутися дуже швидко". Гетманцев заявив, що без перегляду податків не обійтися: Що чекає на українців

У 2025 році бюджетна ситуація в Україні ще більше погіршиться. Без перегляду податків не обійтися. Про це в інтерв'ю виданню розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передають Патріоти України.

За його словами, необхідність у перегляді податків виникла "не тільки через зростання видатків на армію, які ми маємо закривати власними силами, а й через невизначеність із міжнародною допомогою" (наголошується, що інтерв'ю було записано ще до Саміту G7).

Водночас Гетманцев наголосив, що поки що "не готовий озвучувати конкретні цифри та інші параметри". "Необхідно дочекатися пропозицій Кабінету Міністрів, які ми згодом розглянемо і підтримаємо", – пояснив він.

За словами голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, "єдиний додатковий ресурс для наповнення держбюджету в поточних умовах можна залучити завдяки перегляду ставок двох основних податків – ПДВ і ПДФО (військового збору)". "І все має відбутися дуже швидко. Тобто, ухвалюємо відповідні законодавчі зміни і цього ж року вводимо нові податкові ставки в дію", – додав Гетманцев.

"Халяви" не буде: Новий президент Словаччини зібрався обмежити допомогу українським біженцям

п’ятниця, 28 червень 2024, 12:30

Президент Словаччини Петер Пеллегріні підписав зміни до закону, якими обмежує виплату компенсації за житло для біженців з України. Про це повідомили у пресслужбі словацького лідера. Поправка до закону набуде чинності з 1 липня 2024 року, передають Патр...

Українців готують до нового курсу долара: Ось що буде з валютою у 2024 році

п’ятниця, 28 червень 2024, 9:32

До кінця 2024 року в Україні очікується зростання курсу долара. Так, за прогнозами, він складатиме близько 42 грн/долар. Консенсус-прогноз семи інвесткомпаній та аналітичних центрів оприлюднив Центр економічної стратегії (ЦЕС). Нагадавши: півроку тому...