Все почнеться із них: Кого корабель Ілона Маска першими доставить на МКС

Перший туристичний політ Crew Dragon до МКС відбудеться не раніше кінця 2021 року.

Американська приватна компанія Axiom Space назвала учасників першої туристичної місії корабля компанії бізнесмена Ілона Маска Crew Dragon до Міжнародної космічної станції, інформують Патріоти України.

Як зазначено на сайті Axiom Space, командиром екіпажу стане колишній астронавт NASA Майкл Лопес-Алегріа. "Все починається з цієї багатонаціональної команди. Це новаторська місія. Керівники гуманітарних організацій, які полетять в рамках місії Ax-1, закладуть основу для повної реалізації можливостей низької навколоземної орбіти", — заявили в компанії.

Разом з астронавтом NASA на Міжнародну космічну станцію всередині корабля Crew Dragon вирушать американський інвестор Ларрі Коннор, канадський інвестор Марк Паті, а також бізнесмен з Ізраїлю та колишній пілот винищувача Ейтан Стіббе. Перший туристичний політ Crew Dragon до МКС відбудеться не раніше кінця 2021 року.

"Космічна подорож було мрією всього мого життя. Це так захопливо — бути частиною цього нового ступеню освоєння людиною космосу", — заявив запрошений в програму інвестор Марк Паті.

Ітан Стіббі у зв'язку з прийдешнім вильотом на навколоземну орбіту заявив, стати частиною цієї інтернаціональної місії, сфокусованої на наукових, освітніх та гуманітарних цілях, стало для нього великою честю.

Компанія Axiom Space була заснована у 2016 році ексглава програми МКС в NASA Майклом Саффредіні. Вона використовує корабель Crew Dragon, який був розроблений приватною компанією SpaceX.

Що відомо

  • SpaceX завершила передстартові випробування корабля для польотів на Марс.
  • Ілон Маск назвав орієнтовні терміни першої космічної місії на Марс за участі астронавтів. За його словами, за сприятливих обставин люди зможуть досягти Червоної планети вже за 4 роки.
  • SpaceX готувалася здійснити перший тестовий запуск міжпланетного корабля Starship SN8, який у майбутньому планують використовувати для польотів на Марс.

Українець відсудив у Пенсійного фонду більше ніж 250 тис. грн компенсації, бо йому не перерахували пенсію

середа, 1 травень 2024, 8:52

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Пенсійний фонд заплатити військовому пенсіонеру компенсацію у розмірі 255 141 грн. Справа в тому, що він через суд домігся перерахунку своєї виплати, а ПФУ не провів перерахунок. Про це йдеться в рішенні с...

Ціни злетять вдвічі? Як дефіцит какао вплине на вартість солодощів в Україні

середа, 1 травень 2024, 7:44

початку року світові ціни на какао різко збільшилися втричі. За прогнозом експертів, це може вплинути на підвищення цін в Україні, що призведе до зростання у два рази вартості шоколаду. Про це повідомляє Zn.ua, передають Патріоти України.