"Все так, та тільки трішечки не так": "Укрзалізниця" зганьбилась з "супердешевою" подорожжю до Чехії

Незрозуміло, навіщо писати, що всім "подорож до Чехії" пропонується зі знижкою в 65%, коли насправді розмір знижки становив лише 36%.

"Потягом до Чехії - зі знижкою 65%". З таким заголовком вийшла новина на сайті "Укрзалізниці", але як у відомій приказці виявилося "все так, та тільки трішечки не так". Про це пише kp, передають Патріоти України.

По-перше, вартість проїзду у напрямку "Україна - Чехія" буде знижена не на всі квитки, а лише на перші три (!) місця в обох напрямках. Ще більше питань викликало "зниження на 65%". На сайті навели приклад, і краще б вони цього не робили.
Так, вартість квитка "Київ-Прага" з 3 лютого знизиться з нинішніх 97,2 євро до 62 євро, хоча (калькулятор в допомогу) при заявленій знижці вона повинна була б впасти до 34 євро. Аналогічна ситуація - з квитком Київ-Львів: замість нинішніх - 80,2 євро мандрівникам обіцяють квитки по 48 євро, хоча оголошена знижка повинна була опустити ціну до 28 євро.
У самій "Укрзалізниці" непереконливо пояснили, що, цитуємо, "зазначена знижка застосовується до вартості квитка як складової вартості проїзного документа по території України". Але навіть після такого пояснення залишилося незрозумілим, навіщо писати, що всім "подорож до Чехії" пропонується зі знижкою в 65%, коли насправді розмір знижки становив лише 36%.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...