Все виявилось так просто? Місцева влада заборонила польським перевізникам блокувати кордон з Україною

У Польщі війт гміни Дорогуськ відмовив перевізникам в організації нового протесту на на під’їзді до кордону з Україною, який мав розпочатися 18 грудня. Про це повідомляє RMF24.

Голова Дорогуська Войцех Сава заборонив протестувальникам влаштовувати нову акцію на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Цей пункт був розблокований з понеділка, проте учасники страйків заявили про намір знову закрити для вантажівок під'їзд до кордону. Вони подали заявку на отримання дозволу на нову акцію протесту. Він мав би розпочатися наступного понеділка.

Утім, війт Дорогуська на це не погодився. Войцех Сава, відкликаючи дозвіл на акцію протесту перевізників, послався на законодавчу передумову – загрозу майну в значних розмірах. Йдеться, зокрема, про фінансові втрати для підприємців. «Протест вдарив не лише по водіях. Втрачають підприємці, робітники, інші соціальні групи, які залишилися без роботи», – заявив він.

Перевізники оголосили, що подадуть скаргу до суду, а завтра подадуть нові заявки на проведення акцій протесту в кількох місцях.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...